semifredo-tripli-sokolata
clock icon
45'

Semifreddo με τριπλή σοκολάτα χωρίς ενοχές

Υλικά

    Μερίδες: 12

  • Για τη βάση 200 γρ. αμύγδαλα
  • 13 γρ. άνθος καρύδας
  • 188 γρ. χουρμάδες
  • 4 γρ. αλάτι Ιμαλαΐων
  • Για την πρώτη στρώση

  • 148 γρ. μαύρη σοκολάτα λιωμένη
  • 240 γρ. κάσιους ωμό
  • 67 γρ. σφένδαμο
  • 96 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • Για τη δεύτερη στρώση

  • 282 γρ. κάσιους ωμό
  • 106 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 83 γρ. άνθος καρύδας
  • 83 γρ. βούτυρο κακάo
  • Για την τρίτη στρώση

  • 282 γρ. κάσιους ωμό
  • 106 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 169 γρ. σοκολάτα μαύρη
  • Για την γκανάς

  • 50 γρ. φυτική κρέμα
  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα

Αυτό το semifreddo με την τριπλή σοκολάτα ανήκει στα «επιδόρπια χωρίς ενοχές» που είναι απαλλαγμένα από γλουτένη και προσθήκη ζάχαρης, με σοκολάτα και φυτικό ρόφημα

Μουλιάζουμε τα κάσιους σε καυτό νερό για 15΄-30΄. Μόλις μαλακώσουν τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Γκανάς: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη φυτική κρέμα. Μόλις πάρει μία βράση, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και χτυπάμε με το μπίμερ. Τοποθετούμε μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βάση: Χτυπάμε σε μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς να γίνουν τρίμμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα και την απλώνουμε στη βάση στο τσέρκι.

Πρώτη στρώση: Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να ρευστοποιηθούν σε κρέμα. Τη ρίχνουμε στο τσέρκι και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Δεύτερη στρώση: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να ρευστοποιηθούν. Τα ρίχνουμε στο τσέρκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για περίπου 2 ώρες.

Τρίτη στρώση: Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ρευστοποιηθούν, τα ρίχνουμε στο τσέρκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Αφού παγώσει ξεφορμάρουμε το τσέρκι και είναι έτοιμο για διακόσμηση.

Ντεκόρ: Χτυπάμε την κρύα γκανάς στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και με το κορνέ της επιλογής μας διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού.

Συνταγές—Λίζα Βαβούρη (Yum-Guilt Free)
Styling—Κατερίνα Λυκουρέση Φωτογραφίες— Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα κάσιους σε καυτό νερό για 15΄-30΄. Μόλις μαλακώσουν τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Γκανάς: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη φυτική κρέμα. Μόλις πάρει μία βράση, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και χτυπάμε με το μπίμερ. Τοποθετούμε μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βήμα 2

Βάση: Χτυπάμε σε μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς να γίνουν τρίμμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα και την απλώνουμε στη βάση στο τσέρκι.

Πρώτη στρώση: Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να ρευστοποιηθούν σε κρέμα. Τη ρίχνουμε στο τσέρκι και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Βήμα 3

Δεύτερη στρώση: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να ρευστοποιηθούν. Τα ρίχνουμε στο τσέρκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για περίπου 2 ώρες.

Τρίτη στρώση: Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ρευστοποιηθούν, τα ρίχνουμε στο τσέρκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Αφού παγώσει ξεφορμάρουμε το τσέρκι και είναι έτοιμο για διακόσμηση.

Βήμα 4

Ντεκόρ: Χτυπάμε την κρύα γκανάς στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και με το κορνέ της επιλογής μας διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού.

Συνταγές—Λίζα Βαβούρη (Yum-Guilt Free)
Styling—Κατερίνα Λυκουρέση Φωτογραφίες— Lambros Mentzos Photography