Αυτές οι σαρδέλες που τηγανίζονται με τα ψίχουλα, δημιουργούν ένα απίστευτα τραγανό παιχνίδισμα στον ουρανίσκο
						Υλικά
- 20 σαρδέλες χοντρές
 - 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
 - 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
 - 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένη
 - 2 πρέζες κύμινο
 - αλάτι, μαύρο πιπέρι
 - 1 λεμόνι σε φέτες, για το σερβίρισμα
 - 3 φέτες ψωμί τοστ, χωρίς κόρα
 - 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
 - ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
 - ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
 - ½ κουτ. γλυκού αλάτι
 
Μερίδες: 4
Για τις σαρδέλες
Για τα ψίχουλα
Tips
- Αντί για ψίχουλα ψωμιού του τοστ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την ιαπωνική γαλέτα πάνκο, που είναι πιο αφράτη και τραγανή από τα συνηθισμένα ψίχουλα. Το πάνκο δημιουργεί υπέροχη ελαφριά και τραγανή κρούστα σε οτιδήποτε ψητό ή τηγανητό.
 
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφαιρούμε το κεφάλια από τις σαρδέλες, τις ανοίγουμε σε πεταλούδα, αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο, τα εντόσθια και τα κοκαλάκια του γιακά πάνω-πάνω στα φιλέτα, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
Βήμα 2
Απλώνουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με την ανοιγμένη μεριά προς τα πάνω και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το σκόρδο, τον μαϊντανό και το κύμινο και αλείφουμε με το μείγμα τις σαρδέλες.
Βήμα 3
Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε 4-5 κομμάτια και χτυπάμε σε δόσεις στο μούλτι μέχρι να γίνουν λεπτά ψίχουλα. Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα τις σαρδέλες.
Βήμα 4
Τις ψήνουμε σε καυτό γκριλ φούρνου για 3΄-4΄, μέχρι να τραγανίσουν τα ψίχουλα και να ψηθούν οι σαρδέλες. Σερβίρουμε με λεμόνι.