Φτιάχνουμε με μπισκότα σαμπλέ τα πιο νόστιμα γλυκά σάντουιτς και τα απολαμβάνουμε με τον καφέ μας ή τα προσφέρουμε ως κέρασμα.

Υλικά
- 16 μικρά μπισκότα σαμπλέ βουτύρου
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. μασκαρπόνε
- 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης
- 1 κουτ. σούπας κονιάκ
- 12-16 βύσσινα από γλυκό του κουταλιού, καλά στραγγισμένα
- λίγο σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού
- ½ λάιμ, το ξύσμα
- μικρά φύλλα φρέσκου δυόσμου
Για 4 άτομα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν απαλά και βελούδινα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγες σταγόνες κονιάκ για πιο αρωματικό αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα με ωραία υφή, που στέκεται αλλά παραμένει αφράτη.
Βήμα 3
Παίρνουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε σειρά. Σε κάθε μισό απλώνουμε με κορνέ ή κουταλάκι μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας. Τοποθετούμε από πάνω τα βυσσινάκια στραγγισμένα και λίγο σιρόπι. Κλείνουμε με δεύτερο μπισκότο, σχηματίζοντας μικρά σάντουιτς.
Βήμα 4
Για να αναδείξουμε το γλυκό, τοποθετούμε τα σαντουιτσάκια σε πιατέλα, με ένα κουταλάκι ραντίζουμε με ελάχιστο σιρόπι βύσσινου, πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ και στολίζουμε με φύλλα δυόσμου.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY