sandwich_sable
clock icon
30'

Σαντουιτσάκια με σαμπλέ, γλυκό βύσσινο και κρέμα τυριού

Υλικά

    Για 4 άτομα

  • 16 μικρά μπισκότα σαμπλέ βουτύρου
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. μασκαρπόνε
  • 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 12-16 βύσσινα από γλυκό του κουταλιού, καλά στραγγισμένα
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγο σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού
  • ½ λάιμ, το ξύσμα
  • μικρά φύλλα φρέσκου δυόσμου

Φτιάχνουμε με μπισκότα σαμπλέ τα πιο νόστιμα γλυκά σάντουιτς και τα απολαμβάνουμε με τον καφέ μας ή τα προσφέρουμε ως κέρασμα.

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν απαλά και βελούδινα.

Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγες σταγόνες κονιάκ για πιο αρωματικό αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα με ωραία υφή, που στέκεται αλλά παραμένει αφράτη.

Παίρνουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε σειρά. Σε κάθε μισό απλώνουμε με κορνέ ή κουταλάκι μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας. Τοποθετούμε από πάνω τα βυσσινάκια στραγγισμένα και λίγο σιρόπι. Κλείνουμε με δεύτερο μπισκότο, σχηματίζοντας μικρά σάντουιτς.

Για να αναδείξουμε το γλυκό, τοποθετούμε τα σαντουιτσάκια σε πιατέλα, με ένα κουταλάκι ραντίζουμε με ελάχιστο σιρόπι βύσσινου, πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ και στολίζουμε με φύλλα δυόσμου.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν απαλά και βελούδινα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγες σταγόνες κονιάκ για πιο αρωματικό αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα με ωραία υφή, που στέκεται αλλά παραμένει αφράτη.

Βήμα 3

Παίρνουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε σειρά. Σε κάθε μισό απλώνουμε με κορνέ ή κουταλάκι μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας. Τοποθετούμε από πάνω τα βυσσινάκια στραγγισμένα και λίγο σιρόπι. Κλείνουμε με δεύτερο μπισκότο, σχηματίζοντας μικρά σάντουιτς.

Βήμα 4

Για να αναδείξουμε το γλυκό, τοποθετούμε τα σαντουιτσάκια σε πιατέλα, με ένα κουταλάκι ραντίζουμε με ελάχιστο σιρόπι βύσσινου, πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ και στολίζουμε με φύλλα δυόσμου.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY