SANDWICH
clock icon
20'

Σάντουιτς με σαλάμι, γραβιέρα, πιπεριά Φλωρίνης και πάστα ελιάς

Υλικά

    Για το σάντουιτς

  • 4 ατομικά ψωμιά φοκάτσια
  • 120γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 150γρ. γραβιέρα, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (ψημένες ή κονσέρβα), στραγγισμένες, κομμένες στα 4
  • 4-5 κλαδάκια ρίγανη, τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα
  • Για την πάστα

  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 80γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 80γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 50γρ. καρύδια
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο

Tips

  • Η πάστα μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα.
  • Για πιο διαφορετικό σερβίρισμα, κόβετε την κάθε φοκάστια σε όσα τρίγωνα θέλετε και στη συνέχεια καρφώνετε το κάθε κομμάτι με ένα καλαμάκι για σουβλάκι μαζί με μία ελιά.

Τα σάντουιτς είναι το απόλυτο σνακ αφού είναι τόσο ευέλικτα που προσαρμόζονται σε όλα τα γούστα. Εδώ φτιάχνουμε μια ωραία πάστα ελιάς για άλειμμα και προσθέτουμε σαλάμι, γραβιέρα και πιπεριές Φλωρίνης. Τέλειο;

Για την πάστα: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά φροντίζετε να μείνουν και λίγα κομματάκια.
Για το σάντουιτς: Κόβετε στη μέση τη φοκάτσια και αλείφετε και τα δύο κομμάτια εσωτερικά με την πάστα ελιάς.
Στη συνέχεια στρώνετε στο κάτω μέρος του ψωμιού το μισό σαλάμι, από πάνω το μισό τυρί, από ένα κομμάτι πιπεριά και ξανά μετά σαλάμι, τυρί και πιπεριά. Τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη, κλείνετε με το καπάκι του ψωμιού και σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Για την πάστα: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά φροντίζετε να μείνουν και λίγα κομματάκια.

Βήμα 2

Για το σάντουιτς: Κόβετε στη μέση τη φοκάτσια και αλείφετε και τα δύο κομμάτια εσωτερικά με την πάστα ελιάς.

Βήμα 3

Στη συνέχεια στρώνετε στο κάτω μέρος του ψωμιού το μισό σαλάμι, από πάνω το μισό τυρί, από ένα κομμάτι πιπεριά και ξανά μετά σαλάμι, τυρί και πιπεριά. Τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη, κλείνετε με το καπάκι του ψωμιού και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή