Φτιάχνουμε νόστιμο και χορταστικό σνακ με αυγά για κάθε ώρα της ημέρας.
Υλικά
- 4 πατάτες, βρασµένες
- 3 καρότα, βρασµένα
- 3 αγγουράκια τουρσί
- 2 παντζάρια βρασµένα
- ½ φλιτζ. αρακά βρασµένο
- 1 φλιτζ. µαγιονέζα
- λίγες σταγόνες κόκκινο ξίδι
- αλάτι, µαύρο πιπέρι
- 4 αυγά βρασµένα
- 8 φέτες χωριάτικο ψωµί
- 1 µατσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο
- λίγα πατατάκια
Μερίδες: 4
Για τη ρώσικη σαλάτα
Για το σάντουιτς
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρώσικη σαλάτα: Σε µια σαλατιέρα κόβουµε τις πατάτες και τα καρότα, τα αγγουράκια και τα παντζάρια σε µικρούς κύβους. Προσθέτουµε τον αρακά και τη µαγιονέζα και ανακατεύουµε. Αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουµε µε λίγο ξίδι. Δοκιµάζουµε και, αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο αλατοπίπερο, µαγιονέζα ή ξίδι επιπλέον. Τη βάζουµε στο ψυγείο.
Βήμα 2
Σάντουιτς: Σε µια κατσαρόλα µε νερό ρίχνουµε τα αυγά και µόλις κοχλάσει τα βράζουµε για 9΄ να γίνουν σφιχτά. Τα µεταφέρουµε σε ένα µπολ µε κρύο νερό για 10΄. Τα ξεφλουδίζουµε. Μοιράζουµε ρώσικη σαλάτα στις µισές φέτες του ψωµιού, τα αυγά κοµµένα σε µεγάλα κοµµάτια, σχοινόπρασο και πατατάκια. Καλύπτουµε µε τις άλλες µισές φέτες ψωµιού και σερβίρουµε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση, Elena Jeffrey - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφίες: Studio LM