Μια πλούσια σάλτσα για να συνοδεύσετε ρύζι και μακαρόνια. Μια κονσέρβα τόνος δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μας, σε συνδυασμό, λοιπόν, με νόστιμα υλικά, όπως μανιτάρια και ντοματίνια, έχετε ένα λαχταριστό πιάτο.
Υλικά
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- 500γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 2
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι βρασμένο για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανοίγετε τις κονσέρβες και στραγγίζετε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας.
Βήμα 2
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Μόλις μαραθούν προσθέτετε το σκόρδο, τις ντομάτες και τα ντοματίνια, φέρνετε μια βόλτα και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Βήμα 4
Προσθέτετε τον τόνο προσέχοντας να μην διαλυθεί. Μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε μαζί με ρύζι.