spaghetti-ntomatinia
clock icon
25'

Σάλτσα με ντοματίνια, ψητές κόκκινες πιπεριές και κατσικίσιο τυρί

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300γρ. τυρί κατσικίσιο, φρέσκο
  • 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, προσθέτετε τυρί και, αν είναι πολύ πηχτή, αραιώνετε με λίγη κρέμα.

Μια υπέροχη σάλτσα για τα ζυμαρικά, που θα γίνει η αγαπημένη σας.

Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ιδρώνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά ¼ περίπου.
Προσθέτετε το τυρί σε δόσεις, ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί πριν την κάθε δόση. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και προσέχετε να μην πάρει βράση το μίγμα.
Σε μεγάλο σκεύος, προσθέτετε τη σάλτσα με το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ιδρώνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά ¼ περίπου.

Βήμα 2

Προσθέτετε το τυρί σε δόσεις, ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί πριν την κάθε δόση. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και προσέχετε να μην πάρει βράση το μίγμα.

Βήμα 3

Σε μεγάλο σκεύος, προσθέτετε τη σάλτσα με το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey