Μια υπέροχη σάλτσα για τα ζυμαρικά, που θα γίνει η αγαπημένη σας.
25'
Σάλτσα με ντοματίνια, ψητές κόκκινες πιπεριές και κατσικίσιο τυρί
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 300γρ. τυρί κατσικίσιο, φρέσκο
- 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 100γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, προσθέτετε τυρί και, αν είναι πολύ πηχτή, αραιώνετε με λίγη κρέμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ιδρώνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά ¼ περίπου.Βήμα 2
Προσθέτετε το τυρί σε δόσεις, ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί πριν την κάθε δόση. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και προσέχετε να μην πάρει βράση το μίγμα.Βήμα 3
Σε μεγάλο σκεύος, προσθέτετε τη σάλτσα με το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey