Βράζουμε ζυμαρικά βίδες, προσθέτουμε το κοτόπουλο και λίγη ρόκα. Σε λίγο χρόνο θα έχουμε μια νόστιμη σαλάτα, που μπορούμε να την καταναλώσουμε και ως γεύμα.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, χωρίς αλάτι,
που βράζει ρίχνουμε τα
ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται
στη συσκευασία. Σουρώνουμε τις βίδες και τις
αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το
ξίδι, το κύμινο, το Tabasco και αλάτι. Προσθέτουμε
τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις κρυώσουν ελαφρώς ρίχνουμε στο μπολ
και το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τα κομμάτια του
κοτόπουλου.
Ανακατεύουμε ξανά και δοκιμάζουμε
για αλάτι ή Tabasco αν θέλουμε τη σαλάτα πιο
καυτερή. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν από το σερβίρισμα προσθέτουμε τα
φύλλα ρόκας και του βασιλικού, ανακατεύουμε
και μοιράζουμε σε πιάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, χωρίς αλάτι,
που βράζει ρίχνουμε τα
ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται
στη συσκευασία. Σουρώνουμε τις βίδες και τις
αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βήμα 2
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το
ξίδι, το κύμινο, το Tabasco και αλάτι. Προσθέτουμε
τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις κρυώσουν ελαφρώς ρίχνουμε στο μπολ
και το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τα κομμάτια του
κοτόπουλου.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε ξανά και δοκιμάζουμε
για αλάτι ή Tabasco αν θέλουμε τη σαλάτα πιο
καυτερή. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν από το σερβίρισμα προσθέτουμε τα
φύλλα ρόκας και του βασιλικού, ανακατεύουμε
και μοιράζουμε σε πιάτα.