Ταξιδεύουμε στο Μεξικό, με μια σαλάτα ανάμεικτη σε γεύσεις, που χωράει άνετα και στο καλαθάκι του πικ νικ…
Υλικά
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1½ κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών (τσίλι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα, κύμινο, ρίγανη)
- 1½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 τορτίγιες
- 2 ντομάτες μέτριες, σε μικρούς κύβους
- 2 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
- 150γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 300γρ. γιαούρτι
- 3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Για τον κιμά
Για τα tacos
Tips
- Αυτό το φαγητό μπορεί να γίνει και χωρίς βαζάκια, αρκεί να αφήσετε τις τορτίγιες ολόκληρες και, μόλις ψηθούν όσο είναι μαλακές, να τις διπλώσετε σαν φάκελο και μόλις σκληρύνουν να τις γεμίσετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τον κιμά με τα μπαχαρικά και σοτάρετε πολύ καλά, μέχρι να σπάσει ο κιμάς και να καβουρδιστεί.
Βήμα 2
Ρίχνετε τον πελτέ διαλυμένο με το νερό και αφήνετε για 5 λεπτά πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Βήμα 3
Για τα tacos: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τις τορτίγιες σε τρίγωνα κομμάτια, τις ψήνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά περίπου, και τις αφήνετε να κρυώσουν για να σκληρύνουν ελαφρώς.
Βήμα 4
Μοιράζετε τον κιμά σε βαζάκια, από πάνω βάζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, μετά το μαρούλι, από πάνω το τυρί, από μία κουταλιά γιαούρτι, καρφώνετε τρίγωνα κομμάτια τορτίγιας, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή