Εύκολη και χορταστική σαλάτα για το καθημερινό τραπέζι, που μπαίνει άνετα και σε ταπεράκι για το γραφείο.
Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα πλυμένη, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 3 αβγά βραστά
- 12 παξιμαδάκια χαρουπιού
- 4 κουτ. γλυκού κάππαρη ξαρμυρισμένη, στραγγισμένη
- 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τη χοντροκομμένη ρόκα σε μία μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτετε τα παξιμάδια.Βήμα 2
Κόβετε τα αβγά στη μέση ή σε ροδέλες και τα ακουμπάτε πάνω στη σαλάτα. Προσθέτετε την κάππαρη, τα ντοματίνια και πασπαλίζετε με λίγο δυόσμο.Βήμα 3
Χτυπάτε σε ένα μπολ το ξίδι και το ελαιόλαδο μαζί με λίγο αλάτι. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και σερβίρετε.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή