Μια ωραία, δροσερή, πολύχρωμη σαλάτα με ρόδι και Spread με φέτα και γιαούρτι ΡΟΥΣΣΑΣ, που ταιριάζει τέλεια και σε γιορτινό τραπέζι!
Υλικά
- 1 λόλα κόκκινη
- 1 σικορέ
- 1 αντίδι
- 5 κουτ. σούπας Spread με φέτα και γιαούρτι ΡΟΥΣΣΑΣ
- σπόρους από 1 ρόδι
- 2 πορτοκάλια
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας σιρόπι ροδιού
- αλάτι, πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και αφαιρείτε τη φλούδα και το λευκό μέρος. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πορτοκάλι σε φέτες.Βήμα 2
Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά όλες τις πράσινες σαλάτες. Τις στραγγίζετε από τα νερά τους και σκουπίζετε τα φύλλα απαλά με χαρτί κουζίνας. Τις κόβετε με το χέρι σας σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.Βήμα 3
«Φυτεύετε» μέσα στις πρασινάδες τις φέτες των πορτοκαλιών, τo Spread με φέτα και γιαούρτι ΡΟΥΣΣΑΣ και πασπαλίζετε με τους σπόρους του ροδιού.Βήμα 4
Ρίχνετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε μπλέντερ, προσθέτετε δύο σταγόνες χλιαρό νερό και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb