Δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα που συνδυάζει αρμονικά το πεπόνι με σέλερι και καρότο και νοστιμίζει με δυόσμο και ένα ιδιαίτερο dressing γιαουρτιού με σάλτσα σόγιας.
15'
Σαλάτα με σέλερι, καρότο, πεπόνι, δυόσμο και dressing γιαουρτιού
Υλικά
- 300γρ. καρότα καθαρισμένα, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 300γρ. κλωναράκια σέλερι, χοντρά, κομμένα σαν σπιρτόξυλα
- 300γρ. πεπόνι, σε κύβους
- 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 100γρ. φιστίκια αράπικα καθαρισμένα, χοντροκομμένα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το dressing της σαλάτας: Χτυπάτε στο μπλέντερ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.Βήμα 2
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε το καρότο, το σέλερι και το πεπόνι. Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε.Βήμα 3
Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο φιστίκι και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb