Δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα που συνδυάζει αρμονικά το πεπόνι με σέλερι και καρότο και νοστιμίζει με δυόσμο και ένα ιδιαίτερο dressing γιαουρτιού με σάλτσα σόγιας.
![salata-me-selino-karoto-peponi-anoigma](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2015/07/salata-me-selino-karoto-peponi-anoigma-575x444.jpg)
15'
Σαλάτα με σέλερι, καρότο, πεπόνι, δυόσμο και dressing γιαουρτιού
Υλικά
- 300γρ. καρότα καθαρισμένα, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 300γρ. κλωναράκια σέλερι, χοντρά, κομμένα σαν σπιρτόξυλα
- 300γρ. πεπόνι, σε κύβους
- 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 100γρ. φιστίκια αράπικα καθαρισμένα, χοντροκομμένα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το dressing της σαλάτας: Χτυπάτε στο μπλέντερ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.Βήμα 2
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε το καρότο, το σέλερι και το πεπόνι. Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε.Βήμα 3
Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο φιστίκι και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb