salata-rokas-k-sagouini-IMG_0121
clock icon
15'

Σαλάτα με σαγκουίνι, φέτα και δυόσμο

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 6 σαγκουίνια
  • 1 μικρό κρεμμύδι λευκό, σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 150γρ. ρόκα baby
  • ½ κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
  • 2 κουτ. σούπας φιλέ αμύγδαλου, καβουρδισμένο
  • φύλλα και κορυφές δυόσμου
  • Για το dressing

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού ξίδι λευκό (κατά προτίμηση βαλσαμικό)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Δυστυχώς τα σαγκουίνια δεν βρίσκονται όλες τις εποχές, γι’ αυτό και μπορείτε να κάνετε αυτή τη σαλάτα και με άλλα εσπεριδοειδή.
  • Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, βάλτε στη σαλάτα ροζ γκρέιπφρουτ σε φέτες κομμένες κατά τον ίδιο τρόπο.

Υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα, σαν μικρά ρουμπίνια μέσα στο πιάτο, με έναν απίστευτα γευστικό συνδυασμό από τη γλύκα του σαγκουινιού και τη σπιρτάδα της φέτας.

Για τη σαλάτα: Κόβετε τις δύο άκρες από τα σαγκουίνια και στη συνέχεια βγάζετε τη φλούδα έτσι ώστε να βγάλετε μαζί και την εξωτερική μεμβράνη. Κόβετε τα σαγκουίνια σε φέτες και τα κρατάτε στην άκρη.
Για το dressing: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και χτυπάτε δυνατά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Κρατάτε το dressing στην άκρη.
Απλώνετε σε μια πιατέλα τη ρόκα, από πάνω τοποθετείτε όμορφα τις ροδέλες του σαγκουίνι και στη συνέχεια σκορπάτε το κρεμμύδι, τη φέτα, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τον παπαρουνόσπορο. Περιχύνετε με το dressing, τοποθετείτε τις κορυφές και τα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη σαλάτα: Κόβετε τις δύο άκρες από τα σαγκουίνια και στη συνέχεια βγάζετε τη φλούδα έτσι ώστε να βγάλετε μαζί και την εξωτερική μεμβράνη. Κόβετε τα σαγκουίνια σε φέτες και τα κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 2

Για το dressing: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και χτυπάτε δυνατά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Κρατάτε το dressing στην άκρη.

Βήμα 3

Απλώνετε σε μια πιατέλα τη ρόκα, από πάνω τοποθετείτε όμορφα τις ροδέλες του σαγκουίνι και στη συνέχεια σκορπάτε το κρεμμύδι, τη φέτα, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τον παπαρουνόσπορο. Περιχύνετε με το dressing, τοποθετείτε τις κορυφές και τα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή