Αυτή η ζεστή σαλάτα με τις γλυκοπατάτες και το λουκάνικο μπορεί να σερβιριστεί είτε ως συνοδευτικό, είτε ως ελαφρύ κυρίως πιάτο σε ένα καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- Μερίδες: 2
- 2 γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα, σε μικρούς κύβους
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- 100 γρ. λουκάνικο καυτερό (π.χ. ισπανικό τσορίθο)
- 2 μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
- 2 χούφτες ρόκα
- 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι και το λουκάνικο σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 2΄.
Βήμα 2
Αλατίζουμε με μια καλή πρέζα αλάτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 15΄-20΄ μέχρι να ψηθούν καλά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα γαρνίροντας με τις πιπεριές, τη ρόκα και περιχύνοντας με το ξίδι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Συνταγή: Janine Ratcliffe, φωτογραφία: Gareth Morgans, Mike English, Vinny Whiteman, Kris Kirkham