Μια απολαυστική σαλάτα με καλοκαιρινό προφίλ, που θα ταιριάξει τέλεια με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.
Υλικά
- 1 πεπόνι μικρό
- 6 φέτες προσούτο
- 100γρ. χαλούμι
- λίγα φύλλα βασιλικού
- 60ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- λίγα φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο πιάτο, στρώνετε τις φέτες προσούτο.
Βήμα 2
Καθαρίζετε το πεπόνι και πετάτε τους σπόρους. Με ένα κουτάλι παριζιέν κόβετε μπαλάκια από την σάρκα του πεπονιού και τα βάζετε πάνω στο προσούτο.
Βήμα 3
Κόβετε μικρούς κύβους το χαλούμι και τα πλάθετε στο χέρι για να πάρουν τη μορφή μπάλας. Τα σκορπίζετε ενδιάμεσα στο πεπόνι. Στολίζετε με τα φύλλα βασιλικού.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Αφού έχετε έτοιμη τη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε καλά. Ραντίζετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.