Ένας θρεπτικός και παράλληλα γευστικός τρόπος να συμπληρώσετε το καθημερινό τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια σιτάρι, βρασμένο και σουρωμένο
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα και σουρωμένα
- 1 φλιτζάνι φασόλια, βρασμένα και σουρωμένα
- 3 μήλα
- 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
- ½ φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1½ φλιτζάνι γαλοτύρι ή ανεβατό
- σπόρια από ρόδι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα μήλα από κουκούτσια και φλούδες και τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες ή κύβους. Τα σοτάρετε σε μιάμισι κουταλιά της σούπας από το λάδι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το μέλι, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.Βήμα 2
Ανακατεύετε σε σαλατιέρα τα μισά μήλα, το σιτάρι, τα ρεβίθια, τα φασόλια, το μαϊντανό, τις σταφίδες αν βάλετε, τα ρόδια και τα καρύδια.Βήμα 3
Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και περιχύνετε τη σαλάτα. Προσθέτετε και το γαλοτύρι ή το ανεβατό, στολίζετε τη σαλάτα με τα υπόλοιπα μήλα και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή