Ετοιμάζουμε μια υπέροχη σαλάτα με νουντλς και κοτόπουλο, που είναι ιδανική όχι μόνο για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας, αλλά και να την καταναλώσουμε ως ένα χορταστικό κυρίως πιάτο.
Υλικά
- Μερίδες: 2
- 2 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (soya sauce)
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- 15 γρ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- ½ κουτ. σούπας μείγμα για θαλασσινά, σκόνη
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 80 γρ. νουντλς
- 160 γρ. μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- ½ αγγούρι, κομμένο ζουλιέν
- 1 χούφτα κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μείγμα για θαλασσινά θα βρούμε σε καταστήματα μπαχαρικών. Εμείς το βρήκαμε στο Μπαχάρ, Ευριπίδου 21, Αθήνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε μαζί το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, το ταχίνι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι και το μείγμα για θαλασσινά σε ένα μικρό μπολ. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το σησαμέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε τα νουντλς ακολουθώντας
τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κοτόπουλο, το λάχανο, το αγγούρι, τον κόλιανδρο, τον βασιλικό, το μισό σουσάμι και το μισό dressing. Ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και στη συνέχεια σκορπίζουμε από πάνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο σουσάμι. Σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφία: James Lee, Styling: Faye Wears, Food Styling: Tamara Vos