Δροσερή, φθινοπωρινή σαλάτα με ψητά αχλάδια και γευστικό ψητό κατσικίσιο τυρί για να κακομάθετε τους καλεσμένους σας.
Διαλέγετε τα πιο τρυφερά φύλλα του μαρουλιού και τα ψιλοκόβετε τοποθετώντας τα μέσα σε σαλατιέρα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο. Ρίχνετε μέσα τα κομμάτια από τα αχλάδια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Τα αλατίζετε πολύ απαλά και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε τα υγρά να εξατμιστούν και τα αχλάδια να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε το dressing: Χτυπάτε στο μπλέντερ σας το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξίδι, τους σπόρους του κόλιανδρου και αλάτι.
Λίγο προτού σερβίρετε τη σαλάτα προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς. Βάζετε σε ένα ταψάκι τις φέτες του κατσικίσιου τυριού, τις ψήνετε μέχρι να κάνουν μια χρυσή κρούστα και τις βγάζετε.
Παίρνετε το μπολ με τη σαλάτα, βάζετε μέσα τις φέτες του αχλαδιού και ανακατεύετε. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας βάζετε από πάνω το ψημένο τυρί και περιχύνετε με το dressing. Σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Διαλέγετε τα πιο τρυφερά φύλλα του μαρουλιού και τα ψιλοκόβετε τοποθετώντας τα μέσα σε σαλατιέρα.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο. Ρίχνετε μέσα τα κομμάτια από τα αχλάδια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Τα αλατίζετε πολύ απαλά και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε τα υγρά να εξατμιστούν και τα αχλάδια να κρυώσουν.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing: Χτυπάτε στο μπλέντερ σας το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξίδι, τους σπόρους του κόλιανδρου και αλάτι.
Βήμα 4
Λίγο προτού σερβίρετε τη σαλάτα προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς. Βάζετε σε ένα ταψάκι τις φέτες του κατσικίσιου τυριού, τις ψήνετε μέχρι να κάνουν μια χρυσή κρούστα και τις βγάζετε.
Βήμα 5
Παίρνετε το μπολ με τη σαλάτα, βάζετε μέσα τις φέτες του αχλαδιού και ανακατεύετε. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας βάζετε από πάνω το ψημένο τυρί και περιχύνετε με το dressing. Σερβίρετε αμέσως.