salata-me-karpouzi-IMG_0123
clock icon
15'

Σαλάτα με καρπούζι, ντοματίνια και μανούρι

Υλικά

  • 400γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 400γρ. καρπούζι χωρίς σπόρους, σε μικρούς κύβους (στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα ντοματίνια)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. μανούρι ή φέτα χοντροσπασμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • ½ κουτ. γλυκού σουσάμι μαύρο
  • αλάτι, πιπέρι

Το καλοκαίρι στο πιάτο σε μια δροσερή σαλάτα.

Βάζετε σε ένα βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο, κλείνετε και κουνάτε δυνατά ενωθούν τα υλικά.
Βάζετε σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα ντοματίνια, το καρπούζι, το κρεμμύδι, τη μισή φέτα ή το μανούρι, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί, το μαύρο σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο, κλείνετε και κουνάτε δυνατά ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Βάζετε σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα ντοματίνια, το καρπούζι, το κρεμμύδι, τη μισή φέτα ή το μανούρι, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί, το μαύρο σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή