Το καλοκαίρι στο πιάτο σε μια δροσερή σαλάτα.
Υλικά
- 400γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 400γρ. καρπούζι χωρίς σπόρους, σε μικρούς κύβους (στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα ντοματίνια)
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 100γρ. μανούρι ή φέτα χοντροσπασμένη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- ½ κουτ. γλυκού σουσάμι μαύρο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο, κλείνετε και κουνάτε δυνατά ενωθούν τα υλικά.Βήμα 2
Βάζετε σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα ντοματίνια, το καρπούζι, το κρεμμύδι, τη μισή φέτα ή το μανούρι, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί, το μαύρο σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή