Χορταστική και υγιεινή σαλάτα, φουλ της πρωτεΐνης, που μπορείτε να απολαύσετε και σε περίοδο νηστείας.
Υλικά
- 200γρ. φασόλια μέτρια ή ψιλά βρασμένα και καλά στραγγισμένα
- 150γρ. πλιγούρι βρασμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 100γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο και πλυμένο
- 100γρ. ρόκα, καθαρισμένη και πλυμένη
- 1 ματσάκι μυρώνια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- ½ ματσάκι άνηθο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι, ελαφρά καβουρδισμένο
- 4 κουτ. σούπας ταχίνι
- 2-3 κουτ. σούπας νερό
- 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεκινάτε από τη βινεγκρέτ βάζοντας το ταχίνι με το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια αραιή κρέμα.
Βήμα 2
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 3
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα χορταρικά, τα φασόλια, το πλιγούρι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Βήμα 4
Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή