Μια χορταστική σαλάτα που δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Συνδυάζει πουρέ οσπρίου, σιτάρι, τυρί και λαχανικά, και στέκεται εύκολα και σαν κυρίως.
Υλικά
- 200 γρ. σιτάρι βρασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 150 γρ. σπόρους ροδιού
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 βαζάκι έτοιμο χούμους (Δείτε εδώ τη συνταγή για σπιτικό χούμους)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 200 γρ. χαλούμι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε το σιτάρι από την προηγουμένη σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Βήμα 2
Την επομένη, σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιτάρι, τα ντοματίνια, το ρόδι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το χούμους, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού και ομογενοποιούμε.
Βήμα 4
Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 20 ml ελαιόλαδο τηγανίζουμε το χαλούμι για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 5
Σε ένα πιάτο στρώνουμε πρώτα το χούμους με το γιαούρτι, έπειτα βάζουμε τη σαλάτα από το σιτάρι και, τέλος, το τηγανητό χαλούμι και σερβίρουμε.