Μια ωραία πρόταση για ελαφρύ γεύμα. Η σάλτσα μουστάρδας της δίνει μια ωραία γευστική νότα. Προσοχή στο ψήσιμο του κοτόπουλου αν δεν το βράσετε και το ψήσετε στη σχάρα. Πρέπει να είναι ζουμερό και σωστά ψημένο.
Υλικά
- 3-4 φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 φιλέτα από βρασμένο ή ψημένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζανιού ελιές ψιλοκομμένες
- 4 αραβικές πίτες ελαφρά λαδωμένες
- 2 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους
- χυμό από 1 λεμόνι για το αβοκάντο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα μουστάρδας
Tips
- Παραλλαγή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με 12 γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες ή 4 φέτες καπνιστό σολομό (θα αφαιρέσετε τότε τις ελιές, το σκόρδο και τη μουστάρδα από τη σάλτσα).
Διαδικασία
Βήμα 1
Περιχύνετε πρώτα τους κύβους του αβοκάντο με χυμό από λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού.
Βήμα 2
Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι ή τη σαλάτα και το ψιλοκόβετε ώστε να έχετε 2 φλιτζάνια περίπου.
Βήμα 3
Το ανακατεύετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το φιλέτο από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο και τις ελιές. Προσθέτετε και τους κύβους του αβοκάντο, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Ψήνετε ή τηγανίζετε τις αραβικές πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή απλά τις λαδώνετε ελαφρά παραλείποντας αυτό το στάδιο. Μοιράζετε το μίγμα με τη σαλάτα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Elena Jeffrey