Δροσερή πράσινη σαλάτα με συριανό τυρί Σαν Μιχάλη και ένα πολύ γευστικό dressing, που την κάνουν ιδανική επιλογή για κάθε χειμωνιάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 1 μέτριο αντίδι καθαρισμένο, πλυμένο
- 1 μέτρια μαραθόριζα, σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 αχλάδια καθαρισμένα, σε μικρά κυβάκια
- ⅓ φλιτζανιού τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου, τριμμένο
- 2 φύλλα ραντίτσιο, σε λεπτές λωρίδες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
Tips
- Παραλλαγή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το Σαν Μιχάλη με άλλο πικάντικο τυρί της αρεσκείας σας. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε και το αχλάδι με μήλο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στεγνώνετε καλά τα φύλλα του αντιδιού και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια με τα δάχτυλα. Τα τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τριμμένο τυρί. Τα ανακατεύετε καλά.Βήμα 2
Χτυπάτε τα υλικά για το dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα με το μίγμα.Βήμα 3
Σκορπάτε από πάνω το τριμμένο τυρί και σερβίρετε.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή