Χορταστική και απολαυστική σαλάτα με κινόα και αβοκάντο, που οφείλει το άρωμα της στα μυρωδικά και το ωραίο dressing με τζίντζερ.
Υλικά
- 100γρ. κινόα άσπρη
- 100γρ. κινόα κόκκινη
- 2 αβοκάντο, σε κύβους
- 2 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, σε κύβους
- 1 αγγούρι χωρίς σπόρους, σε κύβους
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
- 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 30γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοτριμμένο
- ½ πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλη την κινόα και την ξεπλένετε 2-3 φορές με κρύο νερό, τρίβοντας ελαφρά με τα δάχτυλα σας, για να φύγει η πικρή εξωτερική ουσία που την περιβάλλει.Βήμα 2
Τη σουρώνετε, τη ρίχνετε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό και μόλις πάρει βράση τη μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Στη συνέχεια, τη σουρώνετε, την κρυώνετε με νερό και την αφήνετε να στραγγίξει καλά.Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε απαλά την κινόα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.Βήμα 4
Για το dressing: βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση