Δροσερή και χορταστική σαλάτα με καρπούζι, ντομάτα, αγγούρι, ανθότυρο και παξιμαδάκια. Το dressing δυόσμου της δίνει τέλειο άρωμα και γεύση.
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι
- 15 ντοματίνια
- 1 αγγούρι
- 200γρ. ανθότυρο, σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι άσπρο, σε λεπτές φέτες
- χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
- 15 ελιές μαύρες
- φυλλαράκια δυόσμου, κάποια ολόκληρα, κάποια ψιλοκομμένα
- παξιμάδια χαρουπάλευρου, σε κομματάκια
- 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- ξύσμα + χυμό από 1 λάιμ
- αλάτι, πιπέρι
Για το λάδι δυόσμου
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατίζετε το κρεμμύδι και το περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Το αφήνετε να μαριναριστεί.Βήμα 2
Καθαρίζετε το καρπούζι, αφαιρείτε τα κουκούτσια του και το κόβετε σε κυβάκια.Βήμα 3
Ζεματάτε τα ντοματίνια κι αφαιρείτε τη φλούδα τους. Πλένετε καλά το αγγούρι, το κόβετε κατά μήκος στη μέση και αφαιρείτε τα σποράκια του. Το κόβετε σε χοντρές φέτες.Βήμα 4
Ετοιμάζετε το λάδι δυόσμου: Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το ξύσμα και το χυμό του λάιμ, το δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο.Βήμα 5
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το καρπούζι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το αγγούρι και τις μπουκίτσες του παξιμαδιού. Αλατίζετε κι ανακατεύετε. Προσθέτετε τα κυβάκια του ανθότυρου, τις ελιές, τα φυλλαράκια του δυόσμου, περιχύνετε με το λάδι δυόσμου και σερβίρετε.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή