Μία ιδιαίτερα, καλοκαιρινή σαλάτα, που ταιριάζει πολύ με ψάρι βρασμένο.
Υλικά
- 250γρ. φιδέ
- 1 ντομάτα, σε μεγάλα καρέ
- ½ κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, ψιλοτριμμένο
- χυμό από 2 μικρά λεμόνια
- 50γρ. σταφύλια κόκκινα, κομμένα στη μέση
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 200γρ. κάππαρη, πλυμένη (κρατάτε 50γρ. για το σερβίρισμα)
- 500ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
- 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ ανακατεμένο με 100ml νερό
- 10γρ. κουκουνάρι
- 2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα κάππαρης
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο νερό, αλατίζετε και βράζετε τον φιδέ, χωρίς να λιώσει. Τον στραγγίζετε και μόλις κρυώσει τον ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.Βήμα 2
Για τη σάλτσα κάππαρης: χτυπάτε δυνατά σε ένα μπλέντερ τα 150γρ. κάππαρης με τον ζωμό, να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τη μεταφέρετε σε κατσαρολάκι και τη δένετε με το κορν φλάουρ για να αποκτήσει σώμα.Βήμα 3
Προσθέτετε στη σαλάτα όση σάλτσα κάππαρης θέλετε, ώστε να αποκτήσει γεύση και πράσινο χρώμα.Βήμα 4
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, καβουρδίζετε το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια τα 50γρ. κάππαρης. Τα προσθέτετε στη σαλάτα, ανακατεύετε ελαφρά, πασπαλίζετε με το μαυροκούκι και σερβίρετε.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση