Ένα σαγανάκι που θα φτιάξετε με χωριάτικα λουκάνικα, αβγά και ανθότυρο, ιδανικός μεζές για σαββατιάτικες-και όχι μόνο- τσιπουροκατανύξεις.
Υλικά
- 200γρ. χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς τη μεμβράνη, με πράσο ή με πορτοκάλι, σε φετούλες
- 4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
- ¼ πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
- 4 αβγά
- 150γρ. ανθότυρο
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ρίγανη ξερή
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια από το χωριάτικο λουκάνικο και τα ροδίζετε από τις 2 πλευρές. Υπολογίζεστε 1 λεπτό και για τις δυο πλευρές γιατί παίρνει αμέσως χρώμα.Βήμα 2
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και τις ροδέλες πιπεριάς. Μετά από 2 λεπτά σπάτε στο τηγάνι 4 αβγά μάτια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν.Βήμα 3
Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το ανθότυρο, τη ξερή ρίγανη και το πετιμέζι. Μετά από ένα λεπτό αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με χωριάτικο ψωμί.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή