clock icon
35'

Σαγανάκι γαρίδες με κεφαλοτύρι

Υλικά

  • ½ κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκι κονκασέ
  • 100γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • 150γρ. κεφαλοτύρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα από τα καλύτερα μεζεδάκια για να συνοδεύσετε το ούζο και το τσίπουρο. Για να γίνει ακόμη πιο ακαταμάχητο προσθέσαμε και τηγανητό κεφαλοτύρι.

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια. Αν θέλετε, κρατάτε την ουρά. Αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι της πλάτης με ένα μαχαίρι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για λίγο να μυρίσει. Προσθέτετε τη ντομάτα και βράζετε για 5 λεπτά.
Μετά από λίγο ρίχνετε τις γαρίδες και βράζετε για ακόμη 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη φέτα, ανακατεύετε, μαγειρεύετε για 1 λεπτό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι. Βρέχετε και αλευρώνετε το κεφαλοτύρι και όταν κάψει καλά το λάδι, τηγανίζετε το κεφαλοτύρι πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Με μια σπάτουλα βγάζετε το κεφαλοτύρι από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε μια στρογγυλή ή οβάλ πιατέλα. Τριγύρω του αραδιάζετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως!

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια. Αν θέλετε, κρατάτε την ουρά. Αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι της πλάτης με ένα μαχαίρι.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για λίγο να μυρίσει. Προσθέτετε τη ντομάτα και βράζετε για 5 λεπτά.

Βήμα 3

Μετά από λίγο ρίχνετε τις γαρίδες και βράζετε για ακόμη 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη φέτα, ανακατεύετε, μαγειρεύετε για 1 λεπτό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βήμα 4

Σε ένα δεύτερο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι. Βρέχετε και αλευρώνετε το κεφαλοτύρι και όταν κάψει καλά το λάδι, τηγανίζετε το κεφαλοτύρι πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Βήμα 5

Με μια σπάτουλα βγάζετε το κεφαλοτύρι από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε μια στρογγυλή ή οβάλ πιατέλα. Τριγύρω του αραδιάζετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως!