Το ρυζόγαλο είναι από τα κλασικά και αγαπημένα γλυκά, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και αρέσει σε όλη την οικογένεια. Για διαφορετικό και πιο απολαυστικό γευστικό αποτέλεσμα, το σερβίρετε με μαρμελάδα ροδάκινο.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι.
Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύετε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύετε το κορν φλάουρ σε ½ φλιτζάνι κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζετε για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το ρυζόγαλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατόπιν το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή 6 κολονάτα ποτήρια, το αφήνετε να κρυώσει καλά και το παγώνετε στο ψυγείο.
Γαρνίρετε με μαρμελάδα ροδάκινο, πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι.
Βήμα 2
Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύετε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύετε το κορν φλάουρ σε ½ φλιτζάνι κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζετε για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.
Βήμα 3
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το ρυζόγαλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 4
Κατόπιν το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή 6 κολονάτα ποτήρια, το αφήνετε να κρυώσει καλά και το παγώνετε στο ψυγείο.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με μαρμελάδα ροδάκινο, πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.