Αυτό το πεντανόστιμο ρόστι είναι ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό brunch που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Με τα υλικά της Arla θα έχετε αναμφισβήτητα το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
- 4 μέτριες πατάτες, χοντροτριμμένες
- 2 φέτες καπνιστή μπριζόλα, ψιλοκομμένη
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 60 γρ. Βούτυρο Lurpak, παγωμένο, σε κομμάτια
- 3 φέτες Arla Havarti ωρίμανσης, σε κομματάκια
- 2 φέτες τσένταρ, σε κομματάκια
- 50 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την καπνιστή μπριζόλα μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2΄-3΄ ή μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τις τριμμένες πατάτες και λίγο-λίγο το Βούτυρο Lurpak ανακατεύοντας ενδιάμεσα με μια κουτάλα.
Βήμα 5
Μαγειρεύουμε για περίπου 8΄ ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν από τη μία πλευρά.
Βήμα 6
Με ένα μεγάλο πιάτο γυρίζουμε προσεκτικά το ρόστι από την άλλη πλευρά (όπως κάνουμε με την ομελέτα).
Βήμα 7
Πασπαλίζουμε από πάνω με το Arla Havarti, τo αλλαντικό και περιχύνουμε με την Arla Κρέμα Γάλακτος και κλείνουμε με καπάκι. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ρόστι, για περίπου 6΄-8΄.
Βήμα 8
Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό.