Homemade breakfast with delicious omelette filed with ham, potato and cheese, top view
clock icon
40'

Ρόστι πατάτας με τυριά

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 4 μέτριες πατάτες, χοντροτριμμένες
  • 2 φέτες καπνιστή μπριζόλα, ψιλοκομμένη
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. Βούτυρο Lurpak, παγωμένο, σε κομμάτια
  • 3 φέτες Arla Havarti ωρίμανσης, σε κομματάκια
  • 2 φέτες τσένταρ, σε κομματάκια
  • 50 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αυτό το πεντανόστιμο ρόστι είναι ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό brunch που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Με τα υλικά της Arla θα έχετε αναμφισβήτητα το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την καπνιστή μπριζόλα μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2΄-3΄ ή μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις τριμμένες πατάτες και λίγο-λίγο το Βούτυρο Lurpak ανακατεύοντας ενδιάμεσα με μια κουτάλα.

Μαγειρεύουμε για περίπου 8΄ ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν από τη μία πλευρά.

Με ένα μεγάλο πιάτο γυρίζουμε προσεκτικά το ρόστι από την άλλη πλευρά (όπως κάνουμε με την ομελέτα).

Πασπαλίζουμε από πάνω με το Arla Havarti, τo αλλαντικό και περιχύνουμε με την Arla Κρέμα Γάλακτος και κλείνουμε με καπάκι. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ρόστι, για περίπου 6΄-8΄.

Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την καπνιστή μπριζόλα μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2΄-3΄ ή μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις τριμμένες πατάτες και λίγο-λίγο το Βούτυρο Lurpak ανακατεύοντας ενδιάμεσα με μια κουτάλα.

Βήμα 5

Μαγειρεύουμε για περίπου 8΄ ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν από τη μία πλευρά.

Βήμα 6

Με ένα μεγάλο πιάτο γυρίζουμε προσεκτικά το ρόστι από την άλλη πλευρά (όπως κάνουμε με την ομελέτα).

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε από πάνω με το Arla Havarti, τo αλλαντικό και περιχύνουμε με την Arla Κρέμα Γάλακτος και κλείνουμε με καπάκι. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ρόστι, για περίπου 6΄-8΄.

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό.