Το κλασικό βρετανικό ροστ μπιφ σε μια αρωματική κρούστα μυρωδικών για ένα σπέσιαλ κυριακάτικο τραπέζι. Ιδανικό και για τον γιορτινό μπουφέ.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι φιλέτο σπάλας
- 150γρ. βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας φρυγανιά
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την κρούστα μυρωδικών
Διαδικασία
Βήμα 1
Ροστ μπιφ: Βγάζετε το κρέας μισή ώρα εκτός ψυγείου πριν το μαγείρεμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει καλά λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Κρούστα μυρωδικών: Πολτοποιείτε το σκόρδο στο μούλτι. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τον πολτό σκόρδου και τη μουστάρδα και αλείφετε το φιλέτο. Αναμειγνύετε τη φρυγανιά με το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σχοινόπρασο, το αλάτι και πιπέρι. Καλύπτετε με το μίγμα όλο το πάνω μέρος του μοσχαριού, πατώντας καλά με το χέρι να κολλήσει.
Βήμα 3
Ψήνετε για 25 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε για άλλα 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνετε το φιλέτο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε. Συνοδεύετε με μαγιονέζα ή διαφορετικά ντιπ.