Τραγανές μπουκίτσες με φύλλo που θα αλείψετε με Flora με βούτυρο και θα γεμίσετε με φιστίκι Αιγίνης. Μια ωραία γλυκιά πρόταση για το απογευματινό σας τσάι ή καφέ.
Υλικά
- ½ κιλό φύλλο κρούστας (1 πακέτο )
- 1 φλιτζάνι Flora με βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
- 4 φλιτζάνια φυστικόψυχα, ψιλοκοπανισμένη
- 1 φλιτζάνι μπισκότα της αρεσκείας σας, τριμμένα
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (διαλέξτε την πιο ψιλή που θα βρείτε στο ράφι)
- 3 αβγά, χτυπημένα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κουτ. σούπας ανθόνερο
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για τα ρολάκια
Για τη γέμιση
Για το σιρόπι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Τρίβετε πρώτα τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη. Σε ένα μπολ μετά ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνετε κατά μέρος.Βήμα 2
Ετοιμάζετε τις φλογέρες: Απλώνετε τα φύλλα κρούστας ανά δύο, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο και τα βουτυρώνετε και τα δύο με το λιωμένο Flora. Στη συνέχεια κόβετε κάθε διπλό τέτοιο φύλλο σε 4 λωρίδες, ίδιου φάρδους. Συνολικά θα έχετε φτιάξει περίπου 20 λωρίδες διπλού φύλλου. Μοιράζετε το μίγμα της γέμισης σε κάθε λωρίδα και τυλίγετε την καθεμία σε ρολό-φλογέρα. Καθώς τυλίγετε κατά μήκος, φέρνετε και τις πλαϊνές άκρες των φύλλων προς το κέντρο για να σφραγίσετε τη γέμιση.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε με Flora ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζετε εκεί τις φλογέρες. Τις βουτυρώνετε και αυτές, βάζετε το ταψί στο φούρνο και τις ψήνετε για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.Βήμα 4
Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 6 - 7 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.Βήμα 5
Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το σιρόπι να γίνει χλιαρό και με μια τρυπητή κουτάλα βάζετε στο σιρόπι τις φλογέρες ανά δύο ή τρεις. Τις σιροπιάζετε για 1 - 2 δευτερόλεπτα στο χλιαρό σιρόπι, τις στραγγίζετε σε μια σχάρα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή