Μία εναλλακτική και πολύ πιο εύκολη συνταγή για τα αγαπημένα όλων ντολμαδάκια, από την Λίτσα Σταμπολίτη, η οποία εντυπωσίασε τους κριτές και έτσι αποτέλεσε μία από τις τρεις συνταγές που διακρίθηκαν στην κατηγορία Υγιεινές συνταγές για παιδιά, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι και τα αμπελόφυλλα για λίγο. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο.
Ρίχνετε την ντομάτα, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, ανακατεύετε και προσθέτετε το νερό.
Αλατοπιπερώνετε και βράζετε ανακατεύοντας που και που σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλο σχεδόν το νερό και να μαγειρευτεί το ρύζι.
Τραβάτε από τη φωτιά, ρίχνετε τη φέτα, το δυόσμο και τον άνηθο και σκεπάζετε με καπάκι.
Περιμένετε να πιει όλο το νερό και σερβίρετε το ρύζι σε μπολ. Διακοσμείτε με την ντομάτα. Αν θέλετε, προσθέτετε από μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του μπολ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι και τα αμπελόφυλλα για λίγο. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο.
Βήμα 2
Ρίχνετε την ντομάτα, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, ανακατεύετε και προσθέτετε το νερό.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε και βράζετε ανακατεύοντας που και που σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλο σχεδόν το νερό και να μαγειρευτεί το ρύζι.
Βήμα 4
Τραβάτε από τη φωτιά, ρίχνετε τη φέτα, το δυόσμο και τον άνηθο και σκεπάζετε με καπάκι.
Βήμα 5
Περιμένετε να πιει όλο το νερό και σερβίρετε το ρύζι σε μπολ. Διακοσμείτε με την ντομάτα. Αν θέλετε, προσθέτετε από μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του μπολ.