Red velvet pancakes με παντζάρι που ξεχωρίζουν όχι μόνο για τη γεύση τους, αλλά και για το κατακόκκινο χρώμα τους. Ετοιμάστε αυτά τα εναλλακτικά pancakes στο κυριακάτικο πρωινό και θα μείνουν αξέχαστα σε μικρούς και μεγάλους.
Βράζουμε τα παντζάρια για 6' και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε μαζί με το
γάλα σε ένα μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αβγό και το λάδι και τα ανακατεύουμε με ένα αβγοδάρτη ή ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, baking powder, αλάτι, ζάχαρη) σε ένα άλλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μέσα το μίγμα με το παντζάρι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε μιάμιση κουτ. σούπας από το μίγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι. Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα παντζάρια για 6' και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε μαζί με το
γάλα σε ένα μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Βήμα 2
Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αβγό και το λάδι και τα ανακατεύουμε με ένα αβγοδάρτη ή ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, baking powder, αλάτι, ζάχαρη) σε ένα άλλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Προσθέτουμε μέσα το μίγμα με το παντζάρι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Προσθέτουμε μιάμιση κουτ. σούπας από το μίγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι. Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
Βήμα 5
Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!