Τα ραδίκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ινουλίνη που αυξάνουν την απορρόφηση του σιδήρου, του ασβεστίου και του μαγνησίου στον οργανισμό. Επιπλέον, είναι καλή πηγή φυτικών ινών, που ωφελούν το πεπτικό σύστημα.
Υλικά
- 2 συσκευασίες Ελληνικά Χόρτα - Ραδίκια ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 600γρ.
- 400γρ. σύγκλινο, σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία Ντομάτα στον τρίφτη ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 370γρ.
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σύγκλινο και το σοτάρετε για μερικά λεπτά.Βήμα 2
Ρίχνετε τα Ραδίκια στο σκεύος και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την ντομάτα.Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να γίνουν τα χόρτα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή