Μια συνταγή με χοιρινό, που ετοιμάζεται εύκολα. Το κρέας συνοδεύεται αρμονικά με πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, που απογειώνει γευστικά το πιάτο.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
- 200 γρ. (2 τεμάχια) κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
- 80 γρ. (2 τεμάχια) καρότα χοντροκομμένα
- 16 γρ. (2 σκελίδες) σκόρδο
- 35 ml (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) barbecue sauce
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 3 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 3 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- λίγο αλάτι
- 25 γρ. (1 γεμάτη κουτ. σούπας) βούτυρο
- 5-6 γραμ. λάδι τρούφας
Μερίδες: 4-6
Για το κρέας
Για τον πουρέ
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε το χοιρινό σε ταψί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 2 ώρες. Γυρνάμε κατά διαστήματα το κρέας.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
Μαδάμε το κρέας και σερβίρουμε, γαρνίροντας με τον πουρέ πατάτας.
*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα, ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.