Ένα εύκολο και νόστιμο ψωμάκι που θυμίζει και κέικ και είναι ιδανικό για το πρωινό σας ή για το απογευματινό τσάι.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- 2 αβγά
- 2 μπανάνες ώριμες, πολτοποιημένες με πιρούνι
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 καψουλάκι βανίλια (προαιρετικό)
- ½ φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
- λίγο λάδι για το άλειμμα
Tips
- Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε πριν το ψήσιμο και μερικές σταγόνες σοκολάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε με λάδι και αλευρώνετε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε τα αβγά. Βάζετε στο μίγμα και τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη
βανίλια. Προσθέτετε τμηματικά το μίγμα του αλευριού στο μίγμα με τις μπανάνες και
χτυπάτε καλά. Τέλος ρίχνετε τα καρύδια.
Βήμα 4
Στρώνετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το ψωμί στο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey