Ο θρεπτικός σολομός ενώνεται με το γιαούρτι και δημιουργούν μαζί τον τέλειο γευστικό light συνδυασμό.
Υλικά
- 8 φέτες Σολομό Νορβηγίας
- ½ κεσέ γιαούρτι Αγελάδος Γάλπο 2%
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Αν θέλετε, συνοδεύετε με ολόκληρες πατάτες ψημένες στον φούρνο με τη φλούδα, που θα κόψετε μετά σε ροδέλες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, δύο κουταλιές της σούπας από τον ψιλοκομμένο άνηθο, όλο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω.
Βήμα 2
Σκεπάζετε την επιφάνεια με το μίγμα του γιαουρτιού και τον ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες.
Βήμα 3
Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φετούλες λεμονιού.