20190211170415_bakaliaros
clock icon
20'

Ψητός μπακαλιάρος παναρισμένος με corn flakes

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζ. corn flakes ή corn flakes χωρίς γλουτένη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι

Ποιος είπε ότι τα παιδιά δεν αγαπούν το ψάρι; Θα αδειάσουν το πιάτο τους, αρκεί να το έχετε μαγειρέψει σωστα!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC.
Θρυμματίζετε τα corn flakes στο μούλτι και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Ανακατεύετε σε άλλο μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Περνάτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου πρώτα από το μπολ με το αβγό και μετά από το μπολ με τα δημητριακά.
Τα βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 15 περίπου λεπτά (αναλόγως το μέγεθος του μπακαλιάρου).
Σερβίρετε με βραστά λαχανικά, ψητή πατάτα, πουρέ ή ρύζι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC.

Βήμα 2

Θρυμματίζετε τα corn flakes στο μούλτι και τα βάζετε σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Ανακατεύετε σε άλλο μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 4

Περνάτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου πρώτα από το μπολ με το αβγό και μετά από το μπολ με τα δημητριακά.

Βήμα 5

Τα βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 15 περίπου λεπτά (αναλόγως το μέγεθος του μπακαλιάρου).

Βήμα 6

Σερβίρετε με βραστά λαχανικά, ψητή πατάτα, πουρέ ή ρύζι.