psito cheese cake me pasion fruit_anoigma
clock icon
2:10'

Ψητό cheesecake με passion fruit από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 10

  • 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 90 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 5 κρόκους αυγού
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. φρέσκο γάλα
  • 60 γρ. χυμό από φρέσκο passion fruit
  • 5 ασπράδια αυγού
  • Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. passion fruit
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Φτιάχνουμε cheesecake με κρεμώδη επικάλυψη από κρέμα γάλακτος και χυμό από passion fruit.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη μισή ζάχαρη με το βούτυρο έως ότου ομογενοποιηθούν προσθέτοντας και το φρέσκο τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό και στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαλακή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.

Σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματά του. Αδειάζουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό. Ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 140°C για 1 ώρα και 10΄. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Επικάλυψη: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το passion fruit έως ότου ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Καλύπτουμε με αυτή το γλυκό και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη μισή ζάχαρη με το βούτυρο έως ότου ομογενοποιηθούν προσθέτοντας και το φρέσκο τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό και στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

Βήμα 2

Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαλακή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.

Σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματά του. Αδειάζουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό. Ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 140°C για 1 ώρα και 10΄. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Βήμα 3

Επικάλυψη: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το passion fruit έως ότου ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Καλύπτουμε με αυτή το γλυκό και σερβίρουμε.