H salsa verde συνοδεύει ιδανικά τις ψητές γαρίδες. Ένας απολαυστικός μεζές, ιδανικός για τα καλοκαιρινα καλέσματα με παγωμένες μπύρες και δροσερά κρασιά.
Για τις γαρίδες:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και
σουμάκ και τις περνάμε από ξυλάκι μπαμπού ώστε να δημιουργήσουμε σουβλάκια (3 γαρίδες ανά ξυλάκι).
Για τη salsa verde:
Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά σε ένα μπολ, ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε. Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ. Μόλις βγουν ζεστές τις περιχύνουμε με τη salsa verde και σερβίρουμε.
Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ.
Μόλις βγουν ζεστές τις περιχύνουμε με τη salsa verde και σερβίρουμε.
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις γαρίδες:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και
σουμάκ και τις περνάμε από ξυλάκι μπαμπού ώστε να δημιουργήσουμε σουβλάκια (3 γαρίδες ανά ξυλάκι).
Βήμα 2
Για τη salsa verde:
Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά σε ένα μπολ, ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε. Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ. Μόλις βγουν ζεστές τις περιχύνουμε με τη salsa verde και σερβίρουμε.
Βήμα 3
Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ.
Μόλις βγουν ζεστές τις περιχύνουμε με τη salsa verde και σερβίρουμε.
Βήμα 4
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.