H salsa verde συνοδεύει ιδανικά τις ψητές γαρίδες. Ένας απολαυστικός μεζές, ιδανικός για τα καλοκαιρινά καλέσματα με παγωμένες μπίρες και δροσερά κρασιά.

Υλικά
- 20 γαρίδες μεσαίες
- λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- σουμάκ
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
- 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
Για τις γαρίδες
Για τη salsa verde
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις γαρίδες:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σουμάκ και τις περνάμε από ξυλάκι μπαμπού ώστε να δημιουργήσουμε σουβλάκια (3 γαρίδες ανά ξυλάκι).
Βήμα 2
Για τη salsa verde:
Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά σε ένα μπολ, ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε. Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ. Μόλις βγουν ζεστές τις περιχύνουμε με τη salsa verde και σερβίρουμε.
Βήμα 3
Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ.
Μόλις βγουν ζεστές τις περιχύνουμε με τη salsa verde και σερβίρουμε.
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.