fraoules_psomi_anoigma
clock icon
30'

Ψητές φράουλες σε προζυμένιο ψωμί με κατίκι

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. φράουλες
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ λεμόνι, τον χυμό
  • μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • προζυμένιο ψωμί πολύσπορο, σε φέτες
  • τυρί κατίκι, για άλειμμα

Tips

  • Ποικιλίες Φράουλας: Όλες οι φράουλες στην αγορά προέρχονται από υβρίδια, τα οποία είναι αμέτρητα. Τα κυριότερα που βρίσκουμε στη χώρα μας είναι 4: η καμαρόσα, που είναι σχετικά μεγάλη, η φορτούνα, πιο μικρή σε μέγεθος και πολύ αρωματική, η φορμόσα, που απαντάται πιο συχνά σε μανάβικα και λαϊκές, και η ροσιέρα, που είναι μεγαλόκαρπη, πολύ νόστιμη και γλυκιά, ιδανική για εξαγωγές

Οι φράουλες σε ένα ανάλαφρο και τυρένιο επιδόρπιο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το πράσινο κοτσάνι τους. Τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τοποθετούμε τις φράουλες σε μαντεμένιο σκεύος ιδανικά, ή σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε πυρίμαχο σκεύος αν δεν έχουμε. Τις ραντίζουμε με το μέλι και το λεμόνι και τις πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια θυμαριού. Ανακατεύουμε καλά.

Τις ψήνουμε στους 200° C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20΄, ώσπου να μαλακώσουν. Αλείφουμε φέτες ψωμιού με κατίκι και σερβίρουμε με φράουλες από πάνω.

Συνταγή: Madame Gâteaux—Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το πράσινο κοτσάνι τους. Τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Τοποθετούμε τις φράουλες σε μαντεμένιο σκεύος ιδανικά, ή σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε πυρίμαχο σκεύος αν δεν έχουμε. Τις ραντίζουμε με το μέλι και το λεμόνι και τις πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια θυμαριού. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Τις ψήνουμε στους 200° C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20΄, ώσπου να μαλακώσουν. Αλείφουμε φέτες ψωμιού με κατίκι και σερβίρουμε με φράουλες από πάνω.

Συνταγή: Madame Gâteaux—Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Φωτογραφία: Studio LM