Οι φράουλες σε ένα ανάλαφρο και τυρένιο επιδόρπιο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- ½ λεμόνι, τον χυμό
- μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- προζυμένιο ψωμί πολύσπορο, σε φέτες
- τυρί κατίκι, για άλειμμα
Μερίδες: 4
Tips
- Ποικιλίες Φράουλας: Όλες οι φράουλες στην αγορά προέρχονται από υβρίδια, τα οποία είναι αμέτρητα. Τα κυριότερα που βρίσκουμε στη χώρα μας είναι 4: η καμαρόσα, που είναι σχετικά μεγάλη, η φορτούνα, πιο μικρή σε μέγεθος και πολύ αρωματική, η φορμόσα, που απαντάται πιο συχνά σε μανάβικα και λαϊκές, και η ροσιέρα, που είναι μεγαλόκαρπη, πολύ νόστιμη και γλυκιά, ιδανική για εξαγωγές
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το πράσινο κοτσάνι τους. Τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Τοποθετούμε τις φράουλες σε μαντεμένιο σκεύος ιδανικά, ή σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε πυρίμαχο σκεύος αν δεν έχουμε. Τις ραντίζουμε με το μέλι και το λεμόνι και τις πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια θυμαριού. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Τις ψήνουμε στους 200° C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20΄, ώσπου να μαλακώσουν. Αλείφουμε φέτες ψωμιού με κατίκι και σερβίρουμε με φράουλες από πάνω.
Συνταγή: Madame Gâteaux—Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Φωτογραφία: Studio LM