Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για bbq. Οι χορτοφάγοι της παρέας θα σάς λατρέψουν!
Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
- ½ φλιτζάνι κρασί, λευκό ξηρό
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε χοντρές λωρίδες. Τις τοποθετείτε σε πλατύ και ρηχό σκεύος.Βήμα 2
Αναμιγνύετε το κρασί με το λεμόνι και το σκόρδο, περιχύνετε τα μανιτάρια με το μίγμα και αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.Βήμα 3
Γυρίζετε το φούρνο στο γκριλ και, όταν κάψει, ψήνετε τα μανιτάρια σε λαδωμένη σχάρα ή πάνω σε λαμαρίνα. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.Βήμα 4
Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε σέικερ ή γυάλινο βαζάκι με το καπάκι καλά κλεισμένο και, όταν η σάλτσα ομογενοποιηθεί, περιχύνετε με αυτήν τα μανιτάρια.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Εlena Jeffrey