pleurotous
clock icon
25'

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
  • ½ φλιτζάνι κρασί, λευκό ξηρό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Για τη σάλτσα

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για bbq. Οι χορτοφάγοι της παρέας θα σάς λατρέψουν!

Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε χοντρές λωρίδες. Τις τοποθετείτε σε πλατύ και ρηχό σκεύος.
Αναμιγνύετε το κρασί με το λεμόνι και το σκόρδο, περιχύνετε τα μανιτάρια με το μίγμα και αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
Γυρίζετε το φούρνο στο γκριλ και, όταν κάψει, ψήνετε τα μανιτάρια σε λαδωμένη σχάρα ή πάνω σε λαμαρίνα. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε σέικερ ή γυάλινο βαζάκι με το καπάκι καλά κλεισμένο και, όταν η σάλτσα ομογενοποιηθεί, περιχύνετε με αυτήν τα μανιτάρια.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Εlena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε χοντρές λωρίδες. Τις τοποθετείτε σε πλατύ και ρηχό σκεύος.

Βήμα 2

Αναμιγνύετε το κρασί με το λεμόνι και το σκόρδο, περιχύνετε τα μανιτάρια με το μίγμα και αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Γυρίζετε το φούρνο στο γκριλ και, όταν κάψει, ψήνετε τα μανιτάρια σε λαδωμένη σχάρα ή πάνω σε λαμαρίνα. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.

Βήμα 4

Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε σέικερ ή γυάλινο βαζάκι με το καπάκι καλά κλεισμένο και, όταν η σάλτσα ομογενοποιηθεί, περιχύνετε με αυτήν τα μανιτάρια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Εlena Jeffrey