Το κρέας ή το πουλερικό των Χριστουγέννων ζητούν δίπλα τους καλομαγειρεμένα λαχανικά και ένα πλούσιο γευστικό πιλάφι αναδεικνύοντας τη γεύση τους ακόμα περισσότερο.
Υλικά
- 250γρ. καρότα
- 250γρ. σελινόριζα
- 250γρ. αγκινάρες Ιερουσαλήμ
- 250γρ. γλυκοπατάτες
- 250γρ. πράσα
- 5 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, τα φυλλαράκια
- 500ml ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή ψυγείου
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε κύβους των 4 εκ., ενώ τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Τα βάζετε όλα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί.Βήμα 2
Προσθέτετε στο ταψί τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τον ζωμό κοτόπουλου και πασπαλίζετε με πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και ψήνετε για 30-40 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν όμορφα. Τα σερβίρετε σε μια πιατέλα μαζί με ψαρονέφρι ή ψητό κότσι.Styling: Kατερίνα Λυκουρέση-Φωτογραφίες: STUDIOM.COM