laxanika
clock icon
60'

Ψητά λαχανικά με σάλτσα σόγιας, θυμάρι και δεντρολίβανο

Υλικά

  • 250γρ. καρότα
  • 250γρ. σελινόριζα
  • 250γρ. αγκινάρες Ιερουσαλήμ
  • 250γρ. γλυκοπατάτες
  • 250γρ. πράσα
  • 5 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, τα φυλλαράκια
  • 500ml ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή ψυγείου
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Το κρέας ή το πουλερικό των Χριστουγέννων ζητούν δίπλα τους καλομαγειρεμένα λαχανικά και ένα πλούσιο γευστικό πιλάφι αναδεικνύοντας τη γεύση τους ακόμα περισσότερο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε κύβους των 4 εκ., ενώ τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Τα βάζετε όλα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί.
Προσθέτετε στο ταψί τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τον ζωμό κοτόπουλου και πασπαλίζετε με πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και ψήνετε για 30-40 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν όμορφα. Τα σερβίρετε σε μια πιατέλα μαζί με ψαρονέφρι ή ψητό κότσι.
Styling: Kατερίνα Λυκουρέση-Φωτογραφίες: STUDIOM.COM

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε κύβους των 4 εκ., ενώ τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Τα βάζετε όλα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο ταψί τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τον ζωμό κοτόπουλου και πασπαλίζετε με πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και ψήνετε για 30-40 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν όμορφα. Τα σερβίρετε σε μια πιατέλα μαζί με ψαρονέφρι ή ψητό κότσι.

Styling: Kατερίνα Λυκουρέση-Φωτογραφίες: STUDIOM.COM