karota-anoigma-small
clock icon
50'

Ψητά καρότα με πετιμέζι και εστραγκόν

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 20 καρότα (μικρά)
  • 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 150 ml πετιμέζι
  • 2 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • αλάτι αφρίνα, μαύρο πιπέρι

Ψητά καρότα, ελαφρώς καραμελωμένα με πετιμέζι και αρωματισμένα με εστραγκόν και ξύσμα λεμονιού

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Εάν είναι μικρά και λεπτά τα αφήνουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το πετιμέζι και το εστραγκόν.

Έπειτα αλατοπιπερώνουμε τα καρότα, τα περιχύνουμε με το μείγμα σε ένα ταψί και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35΄- 40΄, αλλά να μείνουν λίγο τραγανά. Σερβίρουμε με το ξύσμα λεμονιού.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Εάν είναι μικρά και λεπτά τα αφήνουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το πετιμέζι και το εστραγκόν.

Βήμα 2

Έπειτα αλατοπιπερώνουμε τα καρότα, τα περιχύνουμε με το μείγμα σε ένα ταψί και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35΄- 40΄, αλλά να μείνουν λίγο τραγανά. Σερβίρουμε με το ξύσμα λεμονιού.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography