MPIRA.indd
clock icon
30'

Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε μπίρα με μανιτάρια

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι, σε μερίδες
  • 180γρ. μπίρα
  • 500γρ. μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • ½ φλιτζάνι μπίρα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψημένο στο γκριλ ή βρασμένο και στραγγισμένο

Ένα ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο πιάτο για το καθημερινό ή και το κυριακάτικο τραπέζι σας που θα φτιάξετε γρήγορα κι εύκολα χωρίς καθόλου κόπο.

Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την μπίρα και τα σκόρδα. Τοποθετείτε το μίγμα μαζί με το ψαρονέφρι σε πλαστική σακούλα και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι, με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Ρίχνετε την μπίρα, το θυμάρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.

Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα άλλο τηγάνι και ψήνετε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές, φροντίζοντας να μη στεγνώσει. Σερβίρετε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την μπίρα και τα σκόρδα. Τοποθετείτε το μίγμα μαζί με το ψαρονέφρι σε πλαστική σακούλα και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Βήμα 2

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι, με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Ρίχνετε την μπίρα, το θυμάρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα άλλο τηγάνι και ψήνετε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές, φροντίζοντας να μη στεγνώσει. Σερβίρετε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey