Πικάντικη, μοσχοβολιστή και λουκούμι! Βγάλτε τα ούζα και τα τσίπουρα. Κερνάμε μεζέ για όλη την παρέα! Από τη τηγάνι θα φύγει!
Κρέας: Ρίχνουμε το
χοιρινό σε ένα μεγάλο μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και την πιπεριά τσίλι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Προσθέτουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να εξατμιστούν τα υγρά και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, βράζουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κρέας: Ρίχνουμε το
χοιρινό σε ένα μεγάλο μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.
Βήμα 2
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και την πιπεριά τσίλι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Προσθέτουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 3
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να εξατμιστούν τα υγρά και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Βήμα 4
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, βράζουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.