Η τραγανή φέτα με την κρούστα από κορν φλέικς και το γλυκό βύσσινο στο dressing απογειώνουν την πράσινη σαλάτα, δίνοντας της ξεχωριστή γεύση και γιορτινό χαρακτήρα. Συνοδεύει το ίδιο καλά τη γεμιστή γαλοπούλα αλλά και ένα ψητό χοιρινό.
Υλικά
- ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο φύλλα
- 1/3 ματσάκι δυόσμο, μόνο φύλλα
- 100γρ. σπανάκι, νεαρά φύλλα
- 100γρ. ρόκα
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φλούδες
- 30γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
- 4 φέτες φέτα, πάχους 0,5εκ.
- 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 200γρ. κορν φλέικς ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- ½ κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
- 2 κουτ. σούπας γλυκό βύσσινο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 80ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το dressing
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καβουρδισμένο λευκό σουσάμι με μαύρο σουσάμι και εάν θέλετε μπορείτε να το προσθέσετε μέσα στα κορν φλέικς, αντί να το πασπαλίσετε στη σαλάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να ετοιμάσετε την τραγανή φέτα βουτάτε τις φέτες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στα κορν φλέικς και βάζετε τις παναρισμένες φέτες στο ψυγείο για 5-10 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις φέτες της φέτας για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζετε από το τηγάνι και τις βάζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σαλάτα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο, το σπανάκι, τη ρόκα και το καρότο και κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 3
Για το dressing βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 4
Σε μία μεγάλη πιατέλα στρώνετε τα σαλατικά, από πάνω τοποθετείτε τα κομμάτια φέτας και περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με το φιστίκι και το σουσάμι και σερβίρετε.