Μια δροσερή και πραγματικά απολαυστική πράσινη σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι, ιδανική για κυριακάτικα και γιορτινά τραπέζια.
Υλικά
- 200γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο με το χέρι χωρίς τα κοτσάνια
- 200γρ. ρόκα πλυμένη, στραγγισμένη και κομμένη με το χέρι χωρίς τα κοτσάνια
- 200γρ. μαρούλια διάφορα (λόλα ρόσα, σαλάτα κατσαρή κλπ) πλυμένα στραγγισμένα και κομμένα με το χέρι
- 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
- 1 φλιτζάνι κρουτόν
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
- 50γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη σε λεπτά κομμάτια
- σουσάμι ελαφρά ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κουτ .σούπας σιρόπι από ξύδι βαλσάμικο
- 30γρ. μελι
- αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα φύλλα από το σπανάκι, τη ρόκα και τα μαρούλια σε μία σαλατιέρα. Ανακατεύετε.Βήμα 2
Ρίχνετε από πάνω τους σπόρους των ροδιών, το πορτοκάλι, τη λιαστή ντομάτα, το σουσάμι και τα κρουτόν.Βήμα 3
Ετοιμάζετε και το ντρέσινγκ: Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να δέσουν και περιχύνετε με αυτό την τελευταία στιγμή τη σαλάτα.Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή