Δροσερή πράσινη σαλάτα με εκλεκτά ελληνικά υλικά, όπως το παστό και η γραβιέρα, που ταιριάζει στα γιορτινά τραπέζια σας.
Υλικά
- 2-3 ρίζες αντίδια
- 1 λόλα κόκκινη κατσαρή
- 1 ματσάκι ρόκα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, λεπτοκομμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο, ψιλοκομμένο
- 150γρ. παστό μανιάτικο, σε κύβους
- 150γρ. γραβιέρα Κρήτης, σε λεπτές φέτες
- χυμό από ½ πορτοκάλι
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 1 κοφτή κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κουτ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά ετοιμάζετε το dressing. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Βήμα 2
Πλένετε καλά τις πρασινάδες και τις κόβετε ψιλές. Τις βάζετε σε μεγάλο μπολ, ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά.Βήμα 3
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος αλατίζετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε από πάνω τους κύβους από το μανιάτικο παστό και διακοσμείτε με τις λεπτές φέτες γραβιέρας. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη για το τραπέζι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb