SALATA-ME-PASTO-GRAVIERA
clock icon
15'

Πράσινη σαλάτα με μανιάτικο παστό και dressing πορτοκαλιού

Υλικά

  • 2-3 ρίζες αντίδια
  • 1 λόλα κόκκινη κατσαρή
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, λεπτοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. παστό μανιάτικο, σε κύβους
  • 150γρ. γραβιέρα Κρήτης, σε λεπτές φέτες
  • Για το dressing

  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι

Δροσερή πράσινη σαλάτα με εκλεκτά ελληνικά υλικά, όπως το παστό και η γραβιέρα, που ταιριάζει στα γιορτινά τραπέζια σας.

Αρχικά ετοιμάζετε το dressing. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Πλένετε καλά τις πρασινάδες και τις κόβετε ψιλές. Τις βάζετε σε μεγάλο μπολ, ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος αλατίζετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε από πάνω τους κύβους από το μανιάτικο παστό και διακοσμείτε με τις λεπτές φέτες γραβιέρας. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη για το τραπέζι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ετοιμάζετε το dressing. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 2

Πλένετε καλά τις πρασινάδες και τις κόβετε ψιλές. Τις βάζετε σε μεγάλο μπολ, ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος αλατίζετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε από πάνω τους κύβους από το μανιάτικο παστό και διακοσμείτε με τις λεπτές φέτες γραβιέρας. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη για το τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb